Düşük maliyetle yüksek tasarruf…
Türkiye’nin her yerinde güneşten elektrik üretmenin karlı bir yatırım olduğunu biliyor muydunuz?
Şebeke bağlantılı sistemler, sistemin ulusal elektrik şebekesine bağlı olduğu sistemlerdir ve izin sürecine tabidir. Şebeke bağlantısız sistemler ise ulusal şebekeye bağlı olmayan, jeneratör gibi düşünülebilecek sistemlerdir. Akülü sistem şebeke elektriğinin olmadığı yada şebekeye paralel çalışma tercih edilen yerler ile elektrik getirmenin çok pahalı olduğu yerlerde tercih edilmelidir.
Bu durum, sizin tüketiminiz ve kurulum yapılacak sistem kapasitesine göre göreceli bir kavramdır. Bu bilgileri bize iletmeniz durumunda daha net bir bilgi verebiliriz.
CE ve UL kalite belgeleri yanında, güncel tarihli TS EN 61215 , 61730 , IEC 62804 ( PID FREE TESTİ ) , IEC 62716 ( AMONYAK TESTİ ) , IEC 61701 ( TUZ TESTİ ) , TS EN 13501-5 ( TUTAŞABİLİRLİK TESTİ ) belgeleri bunlardan bazılarıdır.
Öncelikle bulunduğunuz bölgenin elektrik dağıtım şirketine çağrı mektubu başvurusunda bulunmak gerekir. Akabinde elektrik ve statik projelerinin hazırlanarak teslim edilmesi gerekir. Proje onaylandıktan sonra kurulum yapılır ve dağıtım şirketi ile geçici kabul süreci başlar. Geçici kabul yapıldıktan sonra dağıtım şirketi ile sistem kullanım anlaşması yapılır.
Bölgenizde sürekli kesinti olmuyorsa, kesintiler konforunuzu etkilemiyorsa, akü sistemine ihtiyacınız olmayacak. On grid (Şebeke ile mahsuplaşmalı) mahsuplaşmayla beraber şebekeyi akü gibi kullanma imkanına sahip olacak gündüz kullanmadığınız ve şebekeye aktardığınız elektriği akşam yada kapalı günlerde kullanacaksınız.
Güneş panellerinin taahhüt edilen ekonomik ömrü 25-30 yıldır. Bir çok panel firması 10 yıl ürün, 25 yıl sonunda %80 performans garantisi vermektedir.
Bunların yanı sıra firmamız uzun zamandır işletmede olan güneş enerjisi santrallerinin detaylı kontrollerini gerçekleştirip, performansın arttırılması için de çalışmalar yapmaktadır.